De Magie van het Universum

Ik ben groot fan geworden van het gebruik van kaarten, zoals bijvoorbeeld krachtdierkaarten. Hun boodschappen geven enorm veel steun en sturing.

 

Toen iemand mij voor het eerst aanbood: "Wil je er een kaart op trekken?" (= op een levensvraag waar ik toen erg mee zat), zei ik: "Ehhh... oké... maar ik weet niet eens of ik daarin geloof, hoor." Want, dacht ik: wat weet zo'n kaart nou?! Maar de boodschap die ik toen kreeg, heeft me heel veel gebracht. Sindsdien ben ik het vaker gaan doen en heb ik inmiddels zelf een aantal prachtige sets in huis waar ik mee werk. Sinds die eerste keer heb ik met het trekken en leggen van kaarten zulke bijzondere dingen meegemaakt, dat ik ervan overtuigd ben geraakt dat er echt andere krachten zijn die meewerken, die onze hand leiden en ons laten weten dat we gesteund en geholpen worden.

Zo besloot ik op een gegeven moment om een boek over krachtdieren te kopen. Ik vergiste me (toeval bestaat niet) bij het plaatsen van de bestelling en kreeg daardoor aanvankelijk eerst de krachtdierkaarten thuisgestuurd. Het boek heb ik toen alsnog besteld; de kaarten besloot ik te houden. Mijn dochtertje van 4 dacht dat het een spelletje was en vroeg of ik het met haar wilde spelen. Ik spreidde de kaarten uit (met afbeelding naar beneden) en liet haar zien hoe ze eerst met haar handje alle kaarten even moest aaien, opdat haar energie erin zou zitten. Toen trok ze een kaart. De Condor. “Nu jij, mamma!” Ik trok de Adelaar. Het zei me aanvankelijk niet veel, behalve dat ik het wel mooi vond dat we allebei zo’n imposante vogel trokken.  

 

Een week later zat ik te kijken naar de documentairefilm The Time of the Sixth Sun, over hoe we een omslagpunt aan het bereiken zijn in het wereldwijde menselijke bewustzijn naar een tijd van meer verbinding met het Licht en met de Aarde. Er kwam een oude Indiaanse profetie langs, die normaal mijn ene oor in en het andere weer uitgegaan zou zijn. Maar deze keer niet… “Er zullen nieuwe tijden aanbreken wanneer de condor en de adelaar weer samen vliegen.” Pardon?! Mijn dochtertje en ik… De Condor en de Adelaar… Verbijsterd zat ik op mijn stoel; dit was toch wel heel apart!

 

Anderhalve maand later maakte ik mij op om naar een 5-daagse workshop te gaan in de kerstweek, de winter-zonnewende, de vooravond van een veelbelovend nieuw jaar: 2020. Hoogtepunt van die workshop zou een warm-water-rebirthing (hergeboorte) zijn. Voor mij voelde dit echt alsof het een keerpunt zou gaan worden in mijn leven. Een afronding van een lange periode van herstel en transformatie en het begin van de rest van mijn leven.          

IMG_3672.jpg

Die ochtend werd ik wakker en voelde meteen: ik moet een krachtdierkaart trekken. Ik voelde een bijzondere energie in de lucht hangen: stil, betekenisvol, verwachtingsvol. Ik stak een paar kaarsjes aan en ging zitten met het pak kaarten. Schudde ze grondig en hield het stapeltje kaarten vervolgens tegen mijn hart, mijn ogen gesloten. “Ik moet de bovenste en de onderste hebben”, voelde ik direct. Mijn hoofd had daar vervolgens allerlei meningen over, maar mijn hart was overduidelijk: de bovenste en de onderste kaart van de stapel. Met kloppend hart schoof ik tegelijkertijd de bovenste en onderste kaart van de stapel en legde ze resoluut open voor me neer.

                                                                                                     © Petra Stam.

De Condor en de Adelaar. Voorbode van een nieuwe tijd. (Overigens schreef ik dit stukje vóór de Corona-crisis. Dat er inmiddels niet alleen voor mij persoonlijk, maar voor ons allen als mensheid een nieuwe tijd is aangebroken, moge duidelijk zijn!)

 

Zelden heb ik me zó als door de bliksem getroffen gevoeld. Én vervuld van een diepe, diepe dankbaarheid. Nee, een kaart als zodanig weet niks, een stuk papier weet niks, maar het is een communicatiemiddel tussen jou en de Hogere Kracht die er echt is en over ons waakt en ons liefdevol begeleidt op ons pad. Zoek die verbinding op, in welke vorm voor jou ook maar goed voelt, en weet je gedragen.