Het Belang van Energie Scheiden

Ik had ooit, zonder er zelf erg in te hebben, de energie opgepikt van een vrouw die stervende was. Niet eens rechtstreeks, maar via de zoon van deze vrouw. Zij lag dus een doodsstrijd te leveren en die energie was in mijn energieveld terechtgekomen. Dagenlang voelde ik me afschuwelijk en ik begreep maar niet waarom! Totdat iemand opmerkte: “Was jij niet op bezoek bij die en die? En zijn moeder ligt toch op sterven?” Verhip… Dat was het! Toen heb ik in alle rust en concentratie mijn energie gescheiden van deze man en zijn stervende moeder en heb ik met liefde en compassie deze doodsstrijd aan deze vrouw teruggegeven. Want dit was haar strijd, deel van haar levensweg, en ik had daar niks mee te maken. En… na me dagenlang werkelijk gevoeld te hebben alsof ik zelf dood aan het gaan was, begon ik me binnen een uur beter te voelen!

            

 

Nu is dit een vrij extreem voorbeeld van het belang van energie scheiden, maar het toont wel aan hoe heilzaam het is om onze eigen energie regelmatig te (laten) scheiden van de mensen en plekken waarmee we in contact komen. We wisselen voortdurend energie uit met anderen en met plaatsen (je werkplek!) en op zich is daar niks mis mee, al voel je vaak zelf ook wel aan dat sommige mensen en plekken een fijnere energie uitstralen

DSCF6101.jpg

dan andere. Maar ook als de energie van de ander op zich niet verkeerd voelt, geldt: ik ben ik, en jij bent jij. Jij kunt niets met mijn energie en ik kan niks met de jouwe. In je energieveld zitten je ervaringen, emoties, gevoelens, ziektes enz., en die horen niet bij een ander. Door jouw energie te (laten) scheiden van die van een ander of van een bepaalde plek houd je jouw energieveld ‘schoon’, wordt jouw eigen energie teruggebracht naar jouw energieveld in plaats van dat hij bij iets of iemand blijft hangen, behoud je een heldere kijk op je relaties met anderen en word je niet onnodig belast door dingen die helemaal niet bij jou horen.