Search
  • De Wijze Vrouw

Toelichting: wat is een flash-blog?

Beste lezer,


je treft hier een blog aan die ik ‘flash-blog’ noem. Ik post er steeds maar één, laat die staan voor zo lang als passend voelt, om hem dan weer te verwijderen en te vervangen door een nieuwe. In tegenstelling tot andere blogs, tref je hier dus geen lijst met oudere blogs aan. Waarom niet? Omdat ik tot het inzicht ben gekomen, dat alles wat je creëert (schrijft, tekent, schildert…) niet alleen een deel van jouw energie in zich draagt, maar dat die energie ook als het ware een tijdstempel draagt: de energie die verwerkt is in je creatie, is gekoppeld aan wat er zoal in jou omging – en in jouw leven speelde – op het moment dat je de creatie in de wereld zette. Dat die energie van jou voor een tijdje ergens in vastzit, is niet zo erg, maar jij ontwikkelt je natuurlijk wel verder. Jouw energieën zijn nu anders dan ze waren toen je je creatie schiep. Er ontstaat daardoor een zekere energetische dissonantie tussen jouw Hier-en-Nu Zelf en jouw Toen-en-Daar Zelf. En dat gat wil je niet al te groot laten worden en te lang laten bestaan, want dan word je uit het Nu getrokken. Bovendien wil je de creatieve energie die je in dat werk hebt gegoten op een gegeven moment ook weer terugkrijgen, om ervoor te zorgen dat je creativiteit blijft stromen. Ik ‘vernietig’ mijn blogs dus vrij snel weer, om ervoor te zorgen dat ik in het Nu blijf en de inspiratie blijft stromen. Het is vergelijkbaar met Boeddhistische monniken, die de prachtige mandala’s die ze maken direct ook weer vernietigen.

Ik heb er daarbij het volste vertrouwen in, dat degenen die mijn blog van dat moment moeten lezen er ook bijtijds op zullen stuiten. Heb je er eentje gemist (die je dus niet terug kunt zoeken omdat ik ze niet bewaar), vertrouw er dan op dat het ook niet nodig was dat je hem las.

Rest mij nog je veel leesplezier te wensen met de blog van het moment :-).

18 views0 comments